HUBUNGI KAMI:

UMNO Bahagian Kuala Kedah
Tingkat 3, Bangunan UMNO, Jalan Sultan Badlishah, 05000 Alor Setar, Kedah Darul Aman
Telefon: +604-7301710 Faks: +604-7301699
E-mail:
kualakedah.umno@gmail.com
ketua.penerangan.ubkk@gmail.com

Thursday, December 25, 2008

Majlis Bacaan Yasin & Doa Selamat di Masjid Putera, Seberang Nyonya, Kuala Kedah 25/12/2008

Majlis Bacaan Yasin & Doa Selamat telah diadakan dengan jayanya di Masjid Putera Seberang Nyonya, Kuala Kedah sebentar tadi . Hampir 200 orang telah hadir ke majlis tersebut.

Tuan Imam dalam ucapannya telah mengingatkan semua jemaah bahawa setiap bala yang diturunkan oleh Allah SWT dapat mengingatkan kita kembali kepada kekuasaanNya. Semua orang tidak mahu ditimpa bala bencana. Namun bagi setiap apa yang berlaku, sudah pasti ada hikmah di sebaliknya. Mungkin ada rahmat yang lebih baik yang akan diberikan kepada mereka selepas ini. Jadi apa yang penting ialah kita sentiasa bersyukur di atas setiap nikmat yang diterima, sentiasa patuh kepada suruhanNya dan sentiasa berdoa agar hidup kita mendapat keberkatan dan keredhaan daripadaNya.

Ramai daripada AJK Bahagian telah turut bersama-sama ke majlis termasuk Y.Bhg. Dato Jamil (Timbalan Ketua Bahagian), Tuan Hj Muthalib (Naib Ketua Bahagian), Tuan Haji Ahmad Haji Shafie (Setiausaha UMNO Bahagian), Dr Razif (Bendahari), Puan Tanti (Ketua Puteri), dan ramai lagi ahli bahagian, Pemuda, Puteri dan Wanita.

UMNO Bahagian ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada Y.Bhg. Dato Latt (Ketua Bahagian) kerana telah memberi sokongan kepada program ini. Terima kasih juga harus diberikan kepada Tuan Setiausaha (Hj Ahmad) kerana telah bertungkus lumus bagi memastikan program ini menjadi satu realiti. Begitu juga sumbangan masa dan tenaga daripada semua ahli UMNO yang lain. Semoga usaha anda semua diberkati Allah SWT, Insya Allah.